Zonwering appartement

Een strakblauwe lucht, de zon hoog aan de hemel; de meeste mensen worden vanzelf vrolijk op een mooie dag. Als je thuis bent en de temperatuur binnen in rap tempo oploopt, kun je niet zonder goede zonwering. Voor veel appartementen geldt dat er toestemming van de VvE nodig is om zonwering aan de gevel te monteren. Dat geldt niet voor de binnenzonwering van Lumadesq die aan de binnenkant van het kozijn wordt aangebracht.

Klant aan het woord

De zonwering bevalt goed. Ook als niet zonnig is laat ik ze wel zakken, geen vals licht.

Benny Beek

Fijn product!

Vincent

Goed advies en mooie zonwering. Prima!

Jan Bakker

Goed advies en professionele producten tegen een aantrekkelijke prijs. Aanrader!

Hendrik

Ik was er blij mee dat er vooraf iemand bij mij thuis langs wilde komen om advies te geven en ook alles precies in te meten. Dat zou ik zelf echt niet kunnen.

Netjes gemonteerd. Het is een mooi product waar ik heel tevreden over ben.

Daan Olde Kamphuus

De contacten liepen erg prettig. Na informatie te hebben opgevraagd werd ik snel gebeld en bezocht voor een offerte. De communicatie verliep snel en prettig. De appartementzonwering werd snel geleverd en geplaatst. Over de kwaliteit ben ik zeer tevreden. Met een werkkamer (op zolder en op het zuiden) is het nu veel beter werken, zowel qua temperatuur als qua lichtinval. Het fijne is dat je gewoon nog naar buiten kunt kijken. Zeer aan te raden dus!

Kim Heitkönig

Voordelen van warmtewerende zonwering binnen

Appartementzonwering: dé oplossing voor elk zonovergoten huis

De zonwering is speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de temperatuur binnen aangenaam blijft. Door de isolerende werking van de speciale prismatechnologie krijgen warmte en direct zonlicht geen kans om naar binnen te komen. De buitenkant van de zonwering weerkaatst het zonlicht waardoor de warmte niet door het gebouw wordt geabsorbeerd en buiten blijft. De warmtewerende zonwering binnen zorgt voor voldoende daglicht voor een prettig verblijf, ook als de zon volop schijnt. Met de binnenzonwering ligt je appartement als het ware in de schaduw, maar het wordt geen donkere plek. Je kunt van binnen naar buiten blijven kijken en de ramen openen voor frisse lucht. Van buiten naar binnen kijken is niet mogelijk.

Projecten waar wij trots op zijn

Josephus Swolfsstraat Zaandam

Hongerlandsedijk Spijkenisse

Warmtewerende zonwering binnen op maat

Als jij zon en warmte buiten wilt houden, vraag dan vrijblijvend een prijsindicatie aan voor appartementzonwering. Deze prijs is altijd inclusief inmeten en montage, waar in Nederland je ook woont. Dit betekent dat je niet zelf hoeft te klussen het de raamdecoratie die op maat voor jou gemaakt wordt precies past.

Je hoeft alleen de globale maten in te voeren om de prijs te kunnen zien. Daarna kun je ervoor kiezen om een afspraak in te plannen voor een gesprek bij jou thuis, zodat onze collega meteen persoonlijk advies kan geven en mee kan denken over jouw specifieke situatie qua ramen en jouw wensen. Wij geven graag deskundig advies.

Misschien zitten jouw buren met hetzelfde probleem en willen zij ook de warmte en zon weren met raambekleding. Weet dat we een burenkorting kunnen verlenen als we tegelijkertijd meerdere appartementen in eenzelfde gebouw mogen voorzien van onze zonwering.

zonwering-bij-jou-thuis

Warmtewerende rolgordijnen

Onze binnenzonwering kan in verschillende folies met elke een eigen mate van lichtdoorlatendheid geleverd worden. Het rolgordijn kan zelfs volledig verduisterend uitgevoerd worden. Voor een slaapkamer is dit ideaal, want de isolerende werking is bij een verduisterende variant optimaal en zo hou je bij de ramen meteen al de ergste warmte buiten de deur.

Zonder zonwering komt achter glas 20.000 lux aan zonlicht binnen. Onze zonwering binnenzijde reduceert deze hoeveelheid tot 600 lux. Even ter onderbouwing: Arbowetgeving adviseert voor het werken achter een beeldscherm een lichthoeveelheid van 600 tot 800 lux. Je kunt je voorstellen dat dit ook voor een woonomgeving ideaal is.

Duolight is een variant van onze warmtewerende rolgordijnen waarbij we twee soorten filterfolie met een andere mate van lichtdoorlatendheid in één systeem combineert. Op deze manier kan een overdaad aan licht en warmte nóg effectiever worden ingedamd. Of een deels verduisterend rolgordijn voor jouw ramen een logische optie is, bepaalt onze collega als hij de situatie bij jou thuis opneemt. Uiteraard kies je zelf of je verduisterende rolgordijnen wilt of toch een (deels) transparante raamdecoratie. We gaan natuurlijk voor de beste zonwering voor jouw appartement of woning.

Op kunststof en aluminium kozijnen monteren we de systemen schroefloos aan de binnenkant van het raam, boren is niet nodig. Hoogwerkers, steigers en ladders zijn niet nodig voor het aanbrengen van de zonwering aan de binnenkant van het raam. De gemoffelde omlijsting van de zonwering is leverbaar in elke RAL-kleur. De kleur van het kozijn is hierbij vaak leidend. De behuizing van het mechanische gedeelte kan onzichtbaar gemonteerd worden in een systeemplafond. Allen het scherm en de zijgeleiders zijn dan zichtbaar op het raam.

Warmtewerende raamdecoratie

De binnenzonwering van Lumadesq is niet gevoelig voor wind en regen, juist omdat de daglichtfilters aan de binnenzijde gemonteerd worden. De warmtewerende raamdecoratie gaat lang mee, is onderhoudsvrij en door de isolerende werking vermindert het energieverbruik. Ook op koude dagen vermindert het energieverbruik. De warmte van de centrale verwarming blijft binnen, omdat de zonwering voorkomt dat de warme lucht via het raam verdwijnt. Afhankelijk van hoe het gebouw verder is geïsoleerd, bespaart dit aanzienlijk op de energiekosten.

Je kunt de warmtewerende raamdecoratie handmatig of elektrisch (optioneel) bedienen. Elektrische bediening is vooral handig als de zonwering hoog hangt. De binnenzonwering met bediening kan met een kastje op de muur, met een afstandsbediening of via een app bediend worden. Het is belangrijk om het rolgordijn al vroeg op de dag naar beneden te doen als de zon gaat schijnen; op deze manier voorkom je dat de warmte binnen komt en behoud je een aangenamer binnenklimaat.

De zonwering is in principe volledig onderhoudsvrij. Wil je toch een vlekje wegwerken? Dan kan de raambekleding eenvoudig worden schoongemaakt door deze af te nemen met lauwwarm water of met een mild schoonmaakmiddel.