Thuis ontsnappen aan de hitte

een gezonde thuiswerkplek

Nu het volop zomer is, lopen de temperaturen soms behoorlijk op. Op sommige momenten wil je ontsnappen aan de hittezonwering biedt daarvoor de uitkomst. Sluit de zonwering al voordat de eerste zonnestralen in de ochtend op het raam branden. De buitenkant van de thuiswerkplekzonwering weerkaatst het zonlicht waardoor de warmte niet door de woning wordt geabsorbeerd en buiten blijft. Dat scheelt al gauw 7 tot 8 °C op de binnentemperatuur.

Als het echt tropisch warm wordt, is het aanpassen van de werktijden een goed plan. Start vroeg in de ochtend met thuiswerken en laat de koele buitenlucht in deze vroege uurtjes binnenstromen.

Thuis onstappen aan de hitte? Dit is wat je moet weten!

 1. Binnenzonwering voor elke ruimte: wat past bij jou?
 2. Voordelen binnenzonwering
 3. Welke binnenzonwering kies jij?
 4. Warmtewerende zonwering binnen
 5. Thuiswerkplekzonwering
 6. Zorgeloos bestelproces

1. Binnenzonwering voor elke ruimte: wat past bij jou?

Een groot voordeel van binnenzonwering is dat het privacy biedt en dat je voldoende lichtinval hebt door de binnenvallende zon, of deze juist kunt tegen houden. Daarnaast is het makkelijk dat je geen last hebt van klapperende zonwering door de wind; zonwering hangt aan de binnenkant van het raam. Nooit meer ontdekken dat je buitenzonnescherm onverwacht is nat geregend of erger nog door wind is beschadigd. Naast deze praktische elementen geeft de zonwering je interieur een warme sfeer en verhoogt het je wooncomfort.

2. Voordelen binnenzonwering

Binnenzonwering is erg handig en kent meerdere voordelen. Zo zal binnenzonwering warmte en licht buiten laten. Andere voordelen zijn:

 • Een echte toevoeging aan je interieur
 • Zelf gericht lichtinval bepalen
 • Ideaal voor thuiswerken
 • Raam kan open voor frisse lucht
 • Veel privacy, meer dan bij de meeste buitenzonwering
 • Geen last van weersinvloeden van buitenaf, zoals wind en regen
 • Onderhoudsvrij

3. Welke binnenzonwering kies jij?

Zonwering is een breed begrip en is er voor zowel binnen als buiten. De keuze aan binnenzonwering, oftewel raamdecoratie is enorm. Van houten jaloezieën en shutters tot rolgordijnen. Elk soort geeft een andere sfeer en heeft andere functionaliteiten. Handig om voor jezelf eerst te bepalen welke functie jouw raamdecoratie moet hebben.

4. Warmtewerende zonwering binnen

Sommige ruimtes in huis wil je zo koel mogelijk houden. Vooral tijdens de warme zomermaanden. Geconcentreerd werken lukt niet als je thuiswerkplek te warm is. Frisse en schone lucht, het is niet zichtbaar, maar een goed binnenklimaat is essentieel voor een gezonde en plezierige omgeving om in te leren, werken of te verblijven. Vooral met onze thuiswerkplekzonwering reguleer je de temperatuur en kun je gewoon je raam openen.

5. Thuiswerkplekzonwering

Met de thuiswerkplekzonwering heb je nooit meer last van beeldschermreflectie en storend licht op de werkplek. Het is ideaal voor als je je stoort aan het licht of de warmte dat neerkomt op je bureau en beeld. De zonwering is de ideale optie om alledaagse irritaties en problemen te voorkomen.

6. Zorgeloos bestelproces

Lumadesq thuiswerkzonwering en thuiswerkplekzonwering.nl zijn bedoeld voor het creëren van een goede thuiswerkplek. Het mooie is dat we graag bij jou langskomen om je te informeren over de mogelijkheden en de ramen exact inmeten. Regelmatig komen we voor een thuiskantoor, maar mogen we ook zonwering aanbrengen in bijvoorbeeld slaapkamers of andere ruimten in huis. Als de voor jou op maat gemaakte zonwering geproduceerd is, komen we deze monteren. Jij loopt geen risico’s dat iets niet past. Voor je het weet ervaar je zelf het voordeel van goede binnenzonwering.