Het belang van goede zonwering

Hybride_werken

Als je een koel huis wilt, kun je niet zonder goede zonwering. Net als goed geïsoleerde muren en vloer, is zonwering ook erg belangrijk voor een koel huis. Milieu Centraal meldt zelfs dat de combinatie van zonwering en HR++ glas tot 80% van de warmte kan vasthouden. In de winters is dit natuurlijk ideaal, in de zomer kan zonwering juist de zon buitenhouden, daarmee zal de tempratuur in huis niet snel stijgen. Het belang van goede zonwering? Het beter kunnen managen van de tempratuur binnenshuis.

Goede zonwering, wat wilt u weten?

1. Waarom is zonwering zo belangrijk?
2. Bespaar energiekosten met zonwering
3. Keuze van zonbescherming

1. Waarom is zonwering zo belangrijk?

Zonwering biedt niet alleen veel comfort, maar is ook een goede investering in de waarde van uw woning. Deze waarde is zelfs zo hoog dat het verhogen van de waarde van uw woning vaak volledig loont en in veel gevallen zelfs geld oplevert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel makelaars adviseren om een zonnescherm in uw huis te installeren.

2. Bespaar energiekosten met zonwering

Wilt u geld besparen op uw energierekening? Zonwering kan hierin veel bijdragen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat buiten- en binnen zonwering aanzienlijke besparingen oplevert, omdat er minder verwarming en koeling nodig is. Zeker als u een slimme combinatie van geautomatiseerde binnen- en buitenzonwering toepast, kan de energierekening aanzienlijk omlaag, net als uw ecologische voetafdruk.

De besparing op de energierekening door het plaatsen van zonwering kan oplopen tot 54% omdat u minder verwarming en koeling nodig heeft. U kunt tot wel 16% besparen met interne zonwering.

3. Keuze van zonbescherming

Als we aan zonbescherming denken, denken we vaak aan een zonnescherm. En hoewel het een geweldige optie is om de warmte en zon buiten je huis te houden, is het niet de enige vorm van schaduw. Denk bijvoorbeeld aan vaste horren die het hele raam kunnen bedekken, of rolluiken die ook nog eens veel veiligheid bieden om de zon volledig buiten te sluiten. Rolluiken houden criminelen op afstand en voorkomen dat ze naar binnen kijken.

Er zijn tal van opties als het gaat om zonwering en de prijzen zijn verrassend laag. Bent u benieuwd welke zonwering het beste bij uw leef- en woonsituatie past? Bezoek dan onze showroom in Nieuwegein om alle mogelijkheden te bekijken of neem contact met ons op.